Domaine de Romefort ligt op 20 kilometer van de studentenstad Limoges. Limoges heeft ongeveer 150.000 inwoners en staat bekend om haar porselein en emaille. Er zijn verschillende musea en vele mogelijkheden om een dagje of avondje uit te gaan.

Op 5 minuten rijden ligt het middeleeuwse stadje St. Léonard de Noblat. Het heeft een prachtig oude stadskern en een beroemde kerk met bijzondere architectuur. Het is een geliefd oord voor toeristen en regelmatig worden er markten en evenementen georganiseerd.

 

St. Leonard de Noblat

Lac de Vassiviere

Limoges

U kunt met het programma Google Earth de omgeving verkennen. Klik hier om naar Romefort te gaan. Heeft u Google Earth niet geïnstalleerd, kunt u hier klikken om het programma gratis te downloaden en te installeren.

Rond het zwembad bevindt zich een groot veld om lekker van de zon te genieten of actief bezig te zijn.

ons veldje!

 

Op 45 minuten van Romefort bevindt zich het uitgebreide natuurgebied rond het Lac de Vassiviere. Dit meer is 10 vierkante kilometer groot en biedt mogelijkheid aan vele watersporten.

De bossen in de directe omgeving zijn uitermate geschikt voor wandelen en mountainbiken. Op 15 minuten rijden ligt een recreatiemeertje (zie foto boven). Hier is een bewaakt strand en ruimte voor activiteiten.

Tussen Saint Léonard de Noblat en Domaine de Romefort loopt de rivier de Vienne. Deze is in 2000 geschikt gemaakt om te kanoën. Langs de dammetjes zijn kano-glijbanen gemaakt zodat uren door het mooie gebied kan worden gevaren. Langs de rivier zijn vele watermolens te vinden die nog in gebruik zijn.

De heuvelachtige omgeving leent zich uitstekend voor fietsen. Met de mountainbike over bospaadjes of met de racefiets over de kleine binnenwegen.

 

 

 

 

Andere activiteiten in de directe omgeving zijn:

- Bioscoop Rex in St. Leonard de Noblat.
- Nationaal Porcelein Museum in Limoges
- Aquarium Limoges
- Groot overdekt winkelcentrum Saint Martial Limoges
- Golf de La Porcelaine (op 15 min)
- Kanoen op de Vienne

Domaine de Romefort – 87400 St. Léonard de Noblat – Haute Vienne – Frankrijk

© Domaine de Romefort 2007
Design by Martijn